Bitumen dakbedekking

Waarom bitumen dakbedekking een goede keuze is

Als je een plat dak op je woning hebt, dan is kiezen voor een bitumen dak een slimme zet. Bitumen is materiaal dat uit aardolie is vervaardigd, en gaat jarenlang mee. Een bitumen dak wordt vaak gekozen omdat er lage onderhoudskosten zijn en de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is. Vaak wordt bitumen dakbedekking op een plat dak geplaatst, maar het komt ook wel eens voor op een hellend dak. Wij van Dakbeheer Hermans hebben veel ervaring met het zetten en onderhoud van een bitumen dak.

Ons team bestaat uit ervaren specialisten die uitsluitend met topkwaliteit materialen en de modernste technieken werken. We zijn zeker van ons werk en geven daarom op al onze werkzaamheden dan ook een garantie van 10 jaar. Met 35 jaar ervaring in het vak staan we 24/7 voor je klaar.

Dakbeheer Hermans: Voor al uw dakwerkzaamheden.

Vraag gratis een dakinspectie aan

De lange levensduur van bitumen dakbedekking

Bitumen wordt ook wel roofing of dakleer genoemd, en wordt vervaardigd uit aardolie. Tegenwoordig worden er bij de productie van een bitumen dak ook gemodificeerde bitumen toegevoegd, wat tot een verbetering van het materiaal heeft geleid. Bitumen dakbedekking is nu nog steviger en veiliger. Het heeft betere fysieke eigenschappen en is elastischer, en een bitumen dak is daarnaast beter bestand tegen temperatuurschommelingen. Een bitumen dak gaat gemiddeld wel 20 tot 40 jaar mee. Dit heeft echter wel met de kwaliteit en de plaatsing te maken. Bij Dakbeheer Hermans hebben wij jarenlange ervaring met het leggen en repareren van een bitumen dak. Daarnaast geven wij 10 jaar garantie op onze diensten. Wij werken met kwalitatieve en duurzame materialen en helpen je graag met alles rondom je bitumen dak.

Voordelen van een bitumen dak op een rij

Er zitten veel voordelen aan het hebben van een bitumen dak. Allereerst is bitumen dakbedekking goed bestand tegen vocht, helemaal waterdicht dus. Ook is het aanschaffen van een bitumen dak relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten dakbedekking. Dit is natuurlijk ook belangrijk. Daarnaast is een bitumen dak ook makkelijk te repareren. Als er scheuren in dit type dakbedekking zitten, kan dit gemakkelijk worden opgelost. Ook de levensduur is zeker een groot pluspunt, want bitumen dakbedekking gaat jarenlang mee. Je kunt een bitumen dak ook nog eens makkelijk combineren met een extra isolatie, wat vooral fijn is voor de koudere maanden. Meer weten over bitumen dakbedekking aanbrengen? Wij van Dakbeheer Hermans vertellen je er graag meer over.

De verschillende soorten bitumen

Er zijn twee soorten bitumen die als dakbedekking kunnen worden gebruikt. Ten eerste heb je een bitumen dak op basis van elastomeren, wat ook wel SBS wordt genoemd. Bij deze soort bitumen wordt elastomeer toegevoegd. Dit is een stof van rubber die zorgt voor een verhoogde elasticiteit van het bitumen dak. Ook stijgt hierdoor de hechtkracht van het dak, en deze soort bitumen is daardoor voor alle ondergronden geschikt. Het kan bijvoorbeeld op hout of isolatie worden geplaatst. Naast SBS bitumen, zijn er ook APP bitumen. Dit zijn bitumen op basis van plastomeren, en dit is een kunststof. Over het algemeen zijn APP bitumen beter bestand tegen Uv-straling en extreme temperaturen dan SBS bitumen. Wel is deze soort minder elastisch. Om deze reden wordt dit type vooral toegepast op daken die niet veel uitzetten of krimpen.

Bitumen dakbedekking laten leggen

Bij Dakbeheer Hermans helpen we je graag met het leggen van een bitumen dak. Wij brengen het bitumen dak aan met een rol, en doen dit in lagen. Deze dakbedekking kunnen we dan zowel met lijm als door branden aanbrengen. Ook kun je bij ons terecht voor problemen aan je dak. Het kan wel eens voorkomen dat er scheuren ontstaan in je dak. Hierdoor is het niet meer waterdicht, en dit moet worden opgelost. Laat dit zo snel mogelijk doen, want hierdoor voorkom je meer schade aan je woning. Ben je niet helemaal zeker hoe je dak er momenteel bij ligt? Dan komen we graag langs om een dakinspectie te doen. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Wij controleren de huidige staat van je bitumen dak. Daarnaast kunnen we ook controleren of de dakbedekking verouderd is.

Kies voor extra dakisolatie ter bescherming

Wanneer je kiest voor een bitumen dakbedekking, weet je zeker dat je woning goed beschermd is. Maar, het kan toch nog wel verstandig zijn om een extra isolatie te laten plaatsen. In sommige gevallen, denk aan hevige stormen, kan het namelijk zo zijn dat je dak beschadigt. Dan kan een extra isolatielaag geen kwaad. Daarnaast voorkomt dakisolatie ook energieverspilling. Je kunt veel geld besparen op je energierekening door een goede dakisolatie. Wanneer je woning niet goed geïsoleerd is, blijft er minder warmte hangen, waardoor je de temperatuur hoger moet zetten. Ook kan het zijn dat de isolatiematerialen die je momenteel hebt, verouderd zijn. Dit kan ook voor problemen zorgen. Hier kunnen wij van Dakbeheer Hermans naar kijken, dit doen we graag met onze gratis dakinspectie. Daarna geven we eerlijk advies over de status van het dak en wat eventueel vervolgstappen zijn.

HOE GAAN WIJ TE WERK

  • We inspecteren uw plat dak
  • We nemen uw wensen door
  • We adviseren uw d.m.v. een gratis offerte
  • We plannen een afspraak in voor de werkzaamheden
24/7 bereikbaar
We zijn 24/7 bereikbaar. Van maandag t/m zondag
Waarom Dakbeheer Hermans
  • Gratis Dakinspectie
  • Gecertificeerde Dakdekkers
  • 10 Jaar Garantie
  • 35 Jaar Ervaring
  • 24/7 Service
Google rating
4.9

Materialen

  Direct bellen