Renovatie van uw nokvorst

Nokvorst renovatie

De punt van uw dak wordt aan allerlei weersomstandigheden blootgesteld. Daarom is het belangrijk dat deze, net als gewone dakpannen, intact blijft. Nokvorsten werden tot de jaren negentig nog vooral vastgezet met cement, dat later eigenlijk niet zo geschikt bleek te zijn om verschillende weersomstandigheden te doorstaan. Tegenwoordig maken we gebruik van flexibel dakmortel van hoge kwaliteit.

Na een lange tijd zou het, net als bij gewone dakpannen, voor kunnen komen dat uw nokvorsten los zijn gaan liggen. Bij een nokvorstreparatie worden de nokpannen opnieuw vastgezet met kunstof dakmortel, dat meebeweegt met uw dak. Voordat wij hiermee aan de slag gaan, zorgen wij voor een nauwkeurige reiniging, zodat uw nokvorst er ook nog eens mooi schoon uitziet.

Heeft u last van vochtschade en denkt u dat dit probleem bij de nokvorst ligt? Benieuwd wat de huidige staat is van uw dak? We komen vrijblijvend bij u langs voor een gratis dakinspectie.

Ons team bestaat uit ervaren specialisten die uitsluitend met topkwaliteit materialen en de modernste technieken werken. We zijn zeker van ons werk en geven daarom op al onze werkzaamheden dan ook een garantie van 10 jaar. Met 35 jaar ervaring in het vak staan we 24/7 voor je klaar.

Gratis dakinspectie

Wat zijn nokvorsten?

De nok van het pannendak dient te worden afgedekt met een speciaal soort dakpan, ook wel nokvorst of nokpan genoemd. Nokvorsten zijn halfrond en overlappen elkaar een beetje, waardoor ze in elkaar haken. Met een flexibel dakmortel of een kliksysteem worden de speciale nokpannen vastgezet. Dit zorgt ervoor dat de nokpannen mee kunnen bewegen met uw dak.

Nokvorsten van oude woningen

Vroeger werden nokvorsten geplaatst en bevestigd met cement. Dit was echter geen ideaal materiaal omdat daken met alle weersinvloeden mee moeten kunnen bewegen. Nokvorsten bij oudere woningen zullen dan ook sneller te maken krijgen met scheuren, gaten en kieren in het cement. Ook kunnen de nokvorsten zelfs los komen te liggen. Dit zorgt meteen voor een grotere kans op vochtschade, lekkage en aantasting van het hout en isolatiemateriaal.

Flexibel dakmortel

Tegenwoordig is het voor dakdekkers de norm om een flexibel dakmortel te gebruiken om dakpannen en nokpannen te bevestigen. Dit mortel is, in tegenstelling tot cement, een elastisch materiaal. Dit zorgt ervoor dat uw dak kan meebewegen en daarmee scheuren, kieren en gaten voorkomt. Daardoor gaat het product, en dus ook uw nokvorst, veel langer mee.

Gratis dakinspectie

Dakbeheer Hermans begrijpt dat het lastig kan zijn om in te schatten welke behandeling het meest geschikt is voor uw dak. Daarom bieden wij u een geheel vrijblijvende, gratis inspectie aan. Na deze inspectie voorzien wij u van het juiste advies. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

24/7 bereikbaar
We zijn 24/7 bereikbaar. Van maandag t/m zondag
Waarom Dakbeheer Hermans
  • Gratis Dakinspectie
  • Gecertificeerde Dakdekkers
  • 10 Jaar Garantie
  • 35 Jaar Ervaring
  • 24/7 Service
Google rating
4.9

Materialen

  Direct bellen