Stormschade

Stormschade aan je dak voorkomen en verhelpen

Door de afgelopen stormen in Nederland is het niet gek als je stormschade aan je woning hebt opgelopen. Veelvoorkomende schades door een storm zijn een kapot dak, lekkages en een kapotte schutting. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om de schade te beperken. Zo moet je de ramen en deuren sluiten en losse spullen uit je tuin of van je balkon halen. Helaas is dit niet altijd voldoende, en kan er alsnog schade optreden. Wij van Dakbeheer Hermans staan voor je klaar om deze schade op te lossen. Zo zorgen we dat jouw woning ook echt bewoonbaar blijft.

 

HOE GAAN WIJ TE WERK

  • We inspecteren uw plat dak
  • We nemen uw wensen door
  • We adviseren u d.m.v. een gratis offerte
  • We plannen een afspraak in voor de werkzaamheden

Vraag gratis een dakinspectie aan

Eerste stap wanneer je stormschade hebt

In Nederland hebben we de laatste tijd veel last gehad van stormen. Dit komt jaarlijks steeds vaker voor. Wanneer een storm erg krachtig is, kan dit helaas leiden tot stormschade aan je woning. De meest voorkomende stormschade is schade aan het dak. Dit is erg vervelend, want dat kan weer tot lekkages leiden. Daarom is het goed om zo snel mogelijk actie te ondernemen bij een stormschade aan je woning. Allereerst is het belangrijk om foto’s van de schade te maken, zodat je dit later naar de verzekering kunt sturen. Begin nooit zelf met opruimen, dit kan namelijk voor nog meer schade zorgen. Schakel een professional in om de schade te beoordelen en op te lossen. Wij van Dakbeheer Hermans hebben al jaren ervaring met het oplossen van een stormschade, en helpen je er graag mee.

De gevolgen van een stormschade aan je woning

Wanneer er stormschade aan het dak van je woning is, moet je dit zo snel mogelijk herstellen. Voorkom dat de schade erger wordt, en neem spoedig contact met ons op. Onze specialisten plannen een afspraak met je in en komen snel langs. Wat kan er gebeuren als je te lang wacht met de reparatie? Dit kan gevolgen voor de korte en lange termijn hebben. Zo kan een stormschade zorgen voor veel extra kosten, die je natuurlijk liever niet maakt. Is er bijvoorbeeld een gat in je dak ontstaan door de stormschade? Dan kan hierdoor regen naar binnenkomen, en kan er uiteindelijk vochtschade ontstaan. Zo kan een stormschade dus voor een vervelende lekkage zorgen, waardoor er nog meer schade ontstaat. Bovenstaande geldt voor zowel een plat dak als een hellend dak. Uiteindelijk kan deze stormschade er zelfs toe leiden dat het dak wegrot, waardoor het helemaal vervangen dient te worden.

Hoe los je deze problemen op?

Als je stormschade aan je woning en dak hebt, is het vaak moeilijk om dit zelf op te lossen. Als het om een kleine beschadiging gaat zou het kunnen, maar toch blijft het risicovol. Door een expert van Dakbeheer Hermans in te schakelen, weet je zeker dat problemen echt verholpen worden en niet erger worden. Wij zijn een landelijk werkend familiebedrijf en hebben ons gespecialiseerd in de dak branche, waar we al 35 jaar ervaring hebben in deze branche. Wij werken met zowel platte- als hellende daken en vinden het belangrijk om de stormschade zo goed en snel mogelijk op te lossen. Wij bieden ook een gratis dakinspectie aan, zodat de stormschade goed beoordeelt kan worden. Ook niet onbelangrijk: je krijgt bij ons 10 jaar garantie op de werkzaamheden en het materiaal.

stormschade

Stormschade indienen bij de verzekering

Wanneer je kosten maakt aan de ontstane stormschade, is het goed om te weten of je dit wel of niet kunt indienen bij je verzekering. In veel gevallen is dit gelukkig wel zo. Verzekeraars gaan vaak uit van stormschade als er een windkracht van 7 of hoger heeft plaatsgevonden.  Als er stormschade aan je woning is, dan valt dit vaak onder je opstalverzekering. Gaat de schade over spullen in je huis? Dan valt dit onder de inboedelverzekering. Het is belangrijk om foto’s te maken van de ontstane stormschade, zodat de verzekeraar dit kan beoordelen. Daarnaast kan het handig zijn om de aankoopbewijzen van de spullen die beschadigd zijn op te zoeken en in te sturen. Als je de stormschade gaat indienen, heb je vaak wel met een eigen risico te maken. Hoe hoog dit eigen risico is, verschilt per verzekeraar.

Voorkom de stormschade en voorkom kosten

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt uiteraard ook voor stormschade aan je woning. Wij geven je graag nog een aantal tips om zoveel mogelijk schade te voorkomen of in ieder geval te beperken. Allereerst is het goed om de weersvoorspellingen in de gaten te houden, zodat er voorbereidingen kunnen worden getroffen als er een storm wordt verwacht. Is dit het geval? Sluit dan in ieder geval de deuren en ramen goed, en haal losse spullen van je balkon of uit de tuin. Zorg dat je auto en fiets op een veilig plek staan, zodat hier niks mee kan gebeuren. Daarnaast is het verstandig om kapotte en loszittende onderdelen in of om je woning te repareren, zodat dit geen stormschade veroorzaakt.

24/7 bereikbaar
We zijn 24/7 bereikbaar. Van maandag t/m zondag
Waarom Dakbeheer Hermans
  • Gratis Dakinspectie
  • Gecertificeerde Dakdekkers
  • 10 Jaar Garantie
  • 35 Jaar Ervaring
  • 24/7 Service
Google rating
4.9

Materialen

  Direct bellen