Schoorsteen

Schoorsteen onderhoud

De schoorsteen behoeft onderhoud, net als de andere onderdelen van het dak, achterstallig onderhoud kan onnodige schade opleveren. De volgende punten kunnen onderhoud nodig hebben:

  • Loodslabben
  • Bovenplaat
  • Voegen
  • Rookkanaal

Schoorsteenrenovatie van Dakbeheer Hermans

Bij Dakbeheer Hermans werken professionele dakdekkers met jarenlange ervaring in dakwerkzaamheden. Dit geldt natuurlijk ook voor schoorsteenrenovaties. We zoeken altijd de beste oplossing voor uw dak. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Vraag een gratis dakinspectie aan en we staan zo spoedig mogelijk bij u op de stoep.

Vraag gratis een dakinspectie aan

Loodslabben schoorsteen

De schoorsteen wordt met lood waterdicht gemaakt. De openingen en aansluitingen worden afgesloten. Het lood wordt ook gebruikt om de overgang van de schoorsteen tussen het dak en het metselwerk af te dichten. Eventuele lekkages rondom de schoorsteen worden vaak veroorzaakt door het verslijten van het lood.

Bovenplaat van de schoorsteen

Een gecementeerde bovenplaat komen we tegen op oudere schoorstenen. Invloeden van het weer, zoals vorst en regenbuien, kunnen na verloop van tijd resulteren in scheuren in de bovenplaat. Dit kan worden opgelost met behulp van een kunststof bovenplaat. Kunststof bovenplaten zorgen ervoor dat vocht geen invloed meer heeft op de kwaliteit van de schoorsteen.

Voegen en het rookkanaal

Heeft u een oude schoorsteen op het dak staan? Dan kan het zijn dat de voegen poreus worden. Dit noemen we ook wel het verzanden van voegen. Het verzanden zorgt voor lekkages tussen de voegen. Een andere vervelende bijkomstigheid is het terugslaan, waarbij de rook uit een haard of gaskachel terug in huis slaat. We raden daarom af om een haard of gaskachel aan te steken wanneer het rookkanaal al enige tijd niet is gecontroleerd. Zo voorkomt u terugslaand rook uit het schoorsteen rookkanaal.

Renovatie van de schoorsteen

Het renoveren van de buitenkant van de schoorsteen pakken we vakkundig aan. Dit doen we door deze opnieuw te voegen. Dakbeheer Hermans past moderne technieken toe en gebruikt de beste materialen. Denk hierbij aan een diamantfrees. We voorkomen dat de schoorsteen wordt beschadigd door teveel druk. De nieuwe voegen en de schoorsteen zelf kunnen jarenlang mee. Na het eventueel impregneren van de schoorsteen is de houdbaarheid nog langer.

De schoorsteen impregneren

Het impregneren van de schoorsteen gebeurt door middel van het aanbrengen van een vloeistof. Dit wordt aangebracht op zowel het metselwerk als de voegen. Het impregneren zorgt dat vocht niet meer zo snel wordt opgenomen. De kans op eventuele schade door weersinvloeden neemt hierdoor grotendeels af.

Veilige schoorsteenrenovatie

De schoorsteen zelf renoveren is een gevaarlijke klus. Het vereist, over het algemeen, werk op grote hoogte. Veiligheid is hierbij het meest belangrijk. Ga vooral niet zelf het dak op om de klus te klaren. U neemt onnodige risico’s die wij uit handen kunnen nemen. Onze ervaren dakdekkers weten precies welke maatregelen we moeten nemen voor een veilige klus.

Materialen

  Direct bellen