Loodwerken

Loodwerken nodig?

Loodwerken nodig? Dakbeheer Hermans is gespecialiseerd in alle dakwerkzaamheden. Loodwerken zijn daar een belangrijk onderdeel van. Lood wordt voornamelijk gebruikt voor constructies van daken. Het houdt het vocht buiten. Is het lood versleten? Dan kunnen lekkages ontstaan. Laat de loodwerken van uw dak regelmatig controleren. De loodwerken kunnen aan reparatie toe zijn. Mocht het lood volledig versleten zijn wordt een complete renovatie aangeraden.

Loodwerken zijn duurzaam

Lood is een duurzaam materiaal. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Loodwerken dragen bij aan ons milieu. Het gaat lang mee en is niet vervuilend. Daarnaast heeft het weinig onderhoud nodig. Het is een zeer betrouwbaar materiaal en u heeft er jarenlang plezier van. Om deze redenen is lood een veel gezien product in de bouw. Zo ook als onderdeel van het dak.

Loodwerk kent veel goede eigenschappen. Zeker in vergelijking met andere stoffen en materialen. Lood is een milieuvriendelijk materiaal voor in de bouw. Veel mensen denken dat lood een negatieve invloed op het milieu heeft. Uit onderzoek is gebleken dat het tegenovergestelde waar is. Het is duurzaam, kan vaak worden gerecycled en is niet schadelijk voor het milieu.

Mogelijkheden van loodwerk

Loodwerken worden al jarenlang gebruikt bij dakconstructies. De loodwerken van Dakbeheer Hermans zijn van uitstekende kwaliteit. We zorgen voor de plaatsing en het onderhoud. We zijn specialisten op het gebied van dakwerk. Van dakbedekking tot de afwerking en het onderhoud. Loodwerk hoort hier ook bij. Onze vakkennis en jarenlange ervaring resulteren keer op keer in het beste resultaat. We werken met duurzame materialen en de nieuwste technieken.

Loodwerken kunnen worden aangebracht op verschillende onderdelen van het dak. Loden slabben en stroken zijn bruikbaar voor:

 • Dakkapellen
 • Dakgoten (bakgoot, zakgoot, kilgoot)
 • Deklijsten
 • Afdekkappen

Voordelen van loodwerken

Loodwerken worden gebruikt bij het afdichten van het dak. Met loodslabben wordt een nette afsluiting gecreëerd tussen dakkapel en dak. Lood krijgt vaak de voorkeur boven loodvervangers. Dit is niet zomaar het geval. Loodwerken hebben veel voordelen.

 1. Het heeft een levensduur van 30 tot 40 jaar.
 2. Lood is buigzaam. Hierdoor kan het eenvoudig op ronde vormen worden aangebracht.
 3. Het materiaal is volledig recyclebaar.
 4. Door het gewicht waait lood niet omhoog. Er komt dus geen water tussen.
 5. De dichtheid van het lood laat water niet door het materiaal dringen.

Gratis dakinspectie

Renovatie van loodwerken

Lood verslijt met de tijd. Oudere onderdelen beschermen uw dak niet meer optimaal. De loodwerken sluiten het dak aan op de muur of gevel. Wanneer de loodwerken zijn aangetast kunnen lekkages ontstaan. Dit gebeurt door effecten van het weer. Om vochtschade te voorkomen is een dakrenovatie nodig. Vakkundige renovaties van loodwerken voeren we graag voor u uit. We geven uitvoerig advies en maken samen een plan van aanpak. We houden rekening met uw wensen en voorkeur.

Loodwerken van Dakbeheer Hermans

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of What’s App. Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom. We komen overal aan huis, door heel Nederland. Bij ons krijgt u 10 jaar garantie op uw loodwerken. Bij dakbeheer Hermans vindt u alles onder één dak!

24/7 bereikbaar
We zijn 24/7 bereikbaar. Van maandag t/m zondag
Waarom Dakbeheer Hermans
 • Gratis Dakinspectie
 • Gecertificeerde Dakdekkers
 • 10 Jaar Garantie
 • 35 Jaar Ervaring
 • 24/7 Service
Google rating
4.9

Materialen

  Direct bellen