Dakisolatie

Dakisolatie voorkomt energieverspilling

Dakisolatie voorkomt energieverspilling. Daken zonder dakisolatie zijn enorme energieverspillers. U kunt honderden euro’s besparen op jaarbasis met behulp van goede dakisolatie. Bij verwarmde zolders loopt dit bedrag op tot wel €650. Voor onverwarmde zolders kunt u denken aan €400. Het grootste deel van de woningen heeft al een dakisolatie. Helaas zijn dit verouderde isolatiematerialen, de woning wordt niet goed geïsoleerd met deze dakisolatie. Hier kan Dakbeheer Hermans iets aan doen.

Vrijblijvende dakinspectie

Benieuwd wat de huidige staat is van uw dak? Wilt u weten of uw dak verouderd is? We komen vrijblijvend bij u langs voor een gratis dakinspectie.

Ons team bestaat uit ervaren specialisten die uitsluitend met topkwaliteit materialen en de modernste technieken werken. We zijn zeker van ons werk en geven daarom op al onze werkzaamheden dan ook een garantie van 10 jaar. Met 35 jaar ervaring in het vak staan we 24/7 voor je klaar.

Dakbeheer Hermans: Voor al uw dakwerkzaamheden.

Gratis dakinspectie

Isolerende folie plaatsen

Het plaatsen van isolatiefolie als dakisolatie gaat als volgt:

 1. De pannen worden verwijderd
 2. De panlatten en tengels worden verwijderd
 3. Het dak wordt vrijgemaakt van stof, spijkers en vogelnesten
 4. De isolatiefolie wordt geplaatst
 5. De tengels worden geplaatst
 6. De pannen worden teruggezet

Isoleren van de zolder

Zolderisolatie is de beste optie voor de energierekening. Het is de meest effectieve manier van dakisolatie. Via het dak verdwijnt ongeveer 25 tot 30 procent van de energie. Zorg dat de warmte niet zomaar verdwijnt.

We komen graag bij u langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor dakisolatie, passend bij de beschikbare ruimte. Dakisolatie van een plat dak kan hierin een groot verschil maken.

Levensduur van platte daken

Platte daken met een bitumen dakbedekking (dakleer) gaan jarenlang mee. Dit in combinatie met weinig onderhoud. De kwaliteit van de bitumen is tegenwoordig zo optimaal dat u er tot 35 jaar plezier van heeft. De uiteindelijke levensduur is afhankelijk van de kwaliteit. Ook de lijmsoorten die worden gebruikt spelen hierbij een rol. Weersinvloeden kunnen de levensduur van lijm aanpassen.

Bitumen dakbedekking (dakleer, roofing)

Levensduur: 30 tot 40 jaar

Dit is de gemiddelde levensduur van moderne bitumen. De bitumen worden aan elkaar versmolten voor een naadloos resultaat.

PVC

Levensduur: 25 tot 35 jaar

Dit is de gemiddelde levensduur van PVC (kunststof) dakbedekking.

EDPM

Levensduur: 40+ jaar

EDPM gaat erg lang mee. Let hierbij op: de lijmsoort die wordt gebruikt gaat waarschijnlijk niet zo lang mee.

Groen dak

Levensduur: 30 tot 100 jaar

Met gebruik van planten kan het groene dak ontzettend lang mee gaan. Dit is afhankelijk van de ondergrond.

Dakisolatie voor een plat dak

Dakisolatie voor een plat dak? Hiermee bespaart u flink op de energierekening. Warmte blijft binnenshuis met behulp van de juiste materialen. Is het platte dak toe aan renovatie of complete vervanging? Combineer de renovatie met dakisolatie en profiteer van optimaal comfort. Bitumen dakbedekkingen zijn veel gezien als dakisolatie op platte daken. Denk aan dakleer of roofing.

Bitumen dakbedekking aanbrengen wordt vaak toegepast dankzij de lage onderhoudskosten, de lange levensduur en de goede prijs ten opzichte van hoogwaardige kwaliteit. Bitumen worden versmolten, niet verlijmd. De afdichting van deze dakisolatie is helemaal waterdicht en gaat jarenlang mee.

Plat dak isoleren?

Dakisolatie voor een plat dak kan op 3 verschillende manieren.

 1. Warm plat dak
 2. PIR platen
 3. XPS platen

Warm plat dak isolatie

Deze vorm van dakisolatie wordt op de dakconstructie geplaatst, aan de buitenzijde. Op de isolatie ligt de dakbedekking. De dakisolatie heeft een beschermende werking. De dakconstructie heeft minder last van krimpen en uitzettingen. Het dak wordt samen met de ruimte opgewarmd en wordt minder blootgesteld aan hevige temperatuurverschillen. Warm plat dak isolatie is de meest gebruikte methode wanneer dakbedekking toe is aan vervanging.

PIR wordt van kunststof gemaakt. De platen zijn ruimtebesparend. Er zijn minder dikke platen nodig dankzij de hoge isolatiewaarde. De PIR platen zijn over het algemeen dampdicht. Dit dankzij een laag waarmee de plaat wordt bekleed.

XPS platen dakisolatie

Een andere optie zijn XPS platen. Deze wegen niet veel, toch zijn ze sterk. Het hardschuim neemt bijna geen water op. De XPS platen zijn goed toepasbaar op vochtige plaatsen. Ze zijn drukvast en worden gemaakt van de restproducten van aardolie.

Kies uw dakisolatie voor een plat dak

Afhankelijk van uw situatie kiest u een dakisolatie. Vervang de complete bitumen dakbedekking wanneer dakisolatie onder het platte dak geplaatst moet worden. Liggen er al meerdere lagen bitumen over elkaar? Dan kunt u kiezen voor het plaatsen van isolatieplaten op de dakbedekking. Hier kunt u veel geld mee besparen. De dakbedekking kan gewoon blijven liggen. Wilt u weten wat de beste keuze is aan dakisolatie voor uw plat dak? Dakbeheer Hermans komt langs voor een gratis dakinspectie. Samen met u bekijken we de mogelijkheden en komen we tot een geschikte oplossing.

24/7 bereikbaar
We zijn 24/7 bereikbaar. Van maandag t/m zondag
Waarom Dakbeheer Hermans
 • Gratis Dakinspectie
 • Gecertificeerde Dakdekkers
 • 10 Jaar Garantie
 • 35 Jaar Ervaring
 • 24/7 Service
Google rating
4.9

Materialen

  Direct bellen